Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ellopták az erdőt, a tulajt bü
  2008-07-04 20:53:38, péntek
 
 
Ellopták az erdőt, a tulajt büntetik érte

electron, p, 2008/07/04 - 20:56



Több mint egymilliós büntetést kell fizetnie azoknak a monoki erdőtulajdonosoknak, akiknek ellopták erdejük egy részét. Nem értik, miért azt sújtja az erdészeti hatóság, akit megkárosítottak?

Abszurdnak tűnő történet játszódik le a monoki erdőtulajdonosokkal. A történet lényege, hogy a falut övező területen jelentős mennyiségű fát loptak el tolvajok. Az erdészeti hatóság tudomást szerezve a dologról összehívta a tulajdonosokat, szakembereik megtekintették és felmérték kárt, majd közölték: büntetésre kell számítaniuk, mert nem jelentették be a lopást.
Az érintettek ledermedtek a közlés hallatán. Mivel az önkormányzat épületében volt ez a hivatalos találkozó, a polgármester is rögtön tudomást szerzett róla és azonnal feljelentést tettek a rendőrségen a falopások ügyében. Ennek ellenére az erdészeti igazgatóság kiküldte az érintetteknek a határozatot, amiben tudatták: 1 millió 215 ezer négyszáz forint bírságot kell egyetemlegesen megfizetniük. Egy biankó csekk is érkezett a levélben.

Lyukak az erdőben és a hűtőn

A szociális rendelet megváltoztatása kapcsán közismertté vált Szepessy Zsolt polgármester szerint felháborító az eljárás, ezért az önkormányzat ügyvédje az ügy kárvallottjainak segítséget nyújtott a fellebbezés elkésztésében. Mint fogalmazott: "Mégsem járja, hogy azok, akiket megloptak, még büntetéssel is sújtsák." A falu első embere pénteken saját kocsiján akarta kivinni a falopások helyszínére munkatársunkat, de közben éppen egy kivágott fa, a fűben észrevehetetlenül álló törzscsonkja komoly kárt okozott a gépkocsiban. kilyukasztotta a hűtőt. A tetthelyen egyébként jól látható volt, hogy helyenként mintegy negyed hektárnyi területen tarra vágták az erdőt. A fát pedig elvitték.

Az erdőben lakjon?

Galatóczki Ferenc, az egyik kárvallott nem érti a történteket, és igazából még azt sem tudja, hogy hol van erdőrésze, amit megörökölt. Most meg azt akarják, hogy fizessen mert meglopták. A büntetést nem tudja kifizetni. Reméli, hogy jogorvoslati kérelmük sikerrel jár. Kezét széttárva közölte: ha elutasítanák a fellebbezést, és netán a tartozás, pontosabban a meg nem fizetett bírság fejében lefoglalnák a házát nem maradna más, mintsem kiköltözzön erdőbe. "Vegyen nekem sátrat az állam, lásson el gyógyszerrel és mással. Leélem életem az ellopott fák teremtette tisztáson. Legfeljebb magara gyújtanám az erdőt..." - tette hozzá elkeseredetten.

Miért a károsultakat büntetik?

Aligha gondolja bárki, hogy maguk a tulajdonosok termeltek ki jelentős mennyiségű fát a monoki erdőben, mégis ők kaptak a nyakukba büntetést. Miért?
A határozatot hozó erdészeti hatóság, a hosszú nevű B.-A.-Z. Megyei MGSZH (Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal) Erdészeti Igazgatóságának első embere, Csomós János elmondta: az erdészeti törvény pontosan szabályozza a teendőket, a felelősséget. E szerint az erdőben erdőgazdálkodásnak kell folynia, aminek felelőse a tulajdonosok által kijelölt személy. Ilyen erdőgazdálkodó nem volt az említett területen. Annak ellenére nem volt, hogy ennek szükségességére felhívták a figyelmüket, és már 2004-ben határozatban kötelezték a tulajdonosokat erdőgazdálkodó kijelölésére.

Feljelentendő

Erdőgazdálkodó hiányában pedig a kötelezettség a tulajdonosokat terheli - jelentette ki Csomós János. Hozzátette: Lehetőség van, illetve lett volna arra - szintén az erdőtörvény értelmében -, hogy mentesüljenek a büntetés alól, amennyiben idejében jelzik (feljelenés formájában a rendőrségen és az erdészeti hatóságnál), hogy az erdejükben falopás történik. Ilyen jelzés nem érkezett az utóbbi három évben se a rendőrségre, se hozzájuk.
Az igazgatótól megtudtuk: tavasszal született az első fokú határozat. Ezt megfellebbezte a tulajdonosok nagy része. Másodfokú döntés még nem született.

(boon.hu)


http://szentkoronaradio.com/belfold/2008_07_04_elloptak-az-erdot-a-tulajt-bunteti k-erte
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kárvallottjainak, szentkoronaradio, igazgatóságának, megkárosítottak, szükségességére, megváltoztatása, tulajdonosokat, erdőgazdálkodó, egyetemlegesen, elkeseredetten, megtekintették, munkatársunkat, kilyukasztotta, szakigazgatási, megfellebbezte, érintetteknek, mezőgazdasági, feljelentendő, kötelezettség, mentesüljenek, elkésztésében, elutasítanák, fellebbezést, önkormányzat, feljelentést, polgármester, szakembereik, tulajdonosok, törzscsonkja, károsultakat, jogorvoslati, gyógyszerrel, határozatban, felelősséget, kijelölésére, megfizetniük, tulajt büntetik, erdészeti hatóság, történet lényege, falut övező, dologról összehívta, érintettek ledermedtek, közlés hallatán, önkormányzat épületében, hivatalos találkozó, falopások ügyében, erdészeti igazgatóság, biankó csekk, szociális rendelet, önkormányzat ügyvédje, fellebbezés elkésztésében, falu első, Szepessy Zsolt, Galatóczki Ferenc, Megyei MGSZH, Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, Erdészeti Igazgatóságának, Csomós János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 19  Sose bánj semmit  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Egy maradéktalanul uralt világ  Garai Gábor - Takarítás  Erdőn  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Fehér virág  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Png csokor  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Sokan azt tartják  Png fotel  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép napot kívánok  Egy hatékony szolga  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Annuska bar...  Alázat  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Szívem tiéd  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Leonardo da Vinci gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Szép álmokat!  Png virág  Egy hatékony szolga  Alázat  Popper Péter szavai  Neked tudnod kell  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nem méltó hozzád  Popper Péter szavai  Szívem  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Alázat  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág... 
Bejegyzés Címkék
tulajt büntetik, erdészeti hatóság, történet lényege, falut övező, dologról összehívta, érintettek ledermedtek, közlés hallatán, önkormányzat épületében, hivatalos találkozó, falopások ügyében, erdészeti igazgatóság, biankó csekk, szociális rendelet, önkormányzat ügyvédje, fellebbezés elkésztésében, falu első, falopások helyszínére, fűben észrevehetetlenül, tetthelyen egyébként, erdőben lakjon, egyik kárvallott, károsultakat büntetik, tulajdonosok termeltek, monoki erdőben, nyakukba büntetést, határozatot hozó, hosszú nevű, erdészeti törvény, tulajdonosok által, említett területen, tulajdonosokat erdőgazdálkodó, tulajdonosokat terheli, erdőtörvény értelmében, büntetés alól, erdészeti hatóságnál, erdejükben falopás, utóbbi három, igazgatótól megtudtuk, első fokú, tulajdonosok nagy, kárvallottjainak, szentkoronaradio, igazgatóságának, megkárosítottak, szükségességére, megváltoztatása, tulajdonosokat, erdőgazdálkodó, egyetemlegesen, elkeseredetten, megtekintették, munkatársunkat, kilyukasztotta, szakigazgatási, megfellebbezte, érintetteknek, mezőgazdasági, feljelentendő, kötelezettség, mentesüljenek, elkésztésében, elutasítanák, fellebbezést, önkormányzat, feljelentést, polgármester, szakembereik, tulajdonosok, törzscsonkja, károsultakat, jogorvoslati, gyógyszerrel, határozatban, felelősséget, kijelölésére, megfizetniük, büntetéssel, rendőrségre, igazgatótól, erdőtörvény, helyszínére, fogalmazott, felháborító, fellebbezés, határozatot, gépkocsiban, figyelmüket, ledermedtek, lefoglalnák, pontosabban, kiköltözzön, rendőrségen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.